Sisteme si Corpuri de Iluminat

Lumina poate fi discreta sau puternica. Poate fi rece sau calda. Poate pune in valoare un anumit obiect sau intreaga incapere, poate fi raspandita de un simplu bec sau de un candelabru suflat in aur de 24 de karate.

Stilul oricarei incaperi trebuie sa fie completat perfect de corpurile de iluminat alese, de dispunerea acestora si de tipul de lumina raspandita.

Din fericire, tehnologiile si materialele moderne vin sa sprijine orice idee creativa a designerului de interior. Totusi, lucrurile nu sunt atat de simple.

Munca unui designer in alegerea corpurilor de iluminat este laborioasa si temeinica, la acest capitol intrand in calcul functionalitatea, designul si bugetul disponibil.

Se poate apela la sisteme de iluminat clasice, comune sau la corpuri de iluminat semnate de mari designeri care necesita o investitie mai mare, dar ofera placerea exclusivitatii. Folosind creativitatea si baza sa de date de furnizori, designerul poate gasi si modele frumoase care sa se potriveasca oricarui buget, iar daca se merge pe o linie moderna, futurista, se poate alege un sistem inteligent de lumini. Aici accentul nu se pune atat pe designul corpurilor de iluminat ci pe sistemul de control al luminilor de la aprinderea si stingerea printr-o simpla bataie din palme pana la modificarea intensitatii luminii  de pe o tableta sau un telefon mobil. Totul poate merge mult mai departe, si anume pana la adaptarea functionarii sistemului de lumini la stilul de viata al proprietarului.

In functie de complexitate, designerul de interior poate implica in punerea la punct a sistemului de iluminat o echipa intreaga, de la electricieni  pana la zidarii, care trebuie sa ascunda in perete diverse corpuri de iluminat sau sa le monteze pe diferite tipuri de suprafete tinand cont de rigorile si conditionarile sistemului electric.

Iluminatul este esential in galerii de arta, expozitii, magazine de prezentare, vitrine si la evenimente astfel ca sfaturile si solutiile unui designer pot fi extrem de importante. Modul in care sunt puse in valoare produsele, operele de arta sau invitatii speciali printr-un joc de lumini discret, dar eficient, poate face diferenta dintre un eveniment reusit si un esec.

In restaurante sau baruri, iluminatul si alegerea corpurilor de iluminat au, din nou, o influenta extrem de mare in crearea unei atmosfere placute pentru clienti si mai mult, in crearea unei imagini si a unei identitati care sa contribuie esential la fidelizarea clientelei.

Un designer de interior poate avea o influenta foarte mare asupra bugetului alocat pentru sistemul de iluminat. Daca se doreste ceva complicat sau care sa corespunda unui anumit stil, acesta dispune de o lista lunga de parteneri sau furnizori care pot oferi ceea se doreste la preturi mult mai avantajoase decat daca beneficiarul se ocupa singur de aceasta etapa.

Un bec poate fi un simplu bec sau o opera de arta.  Prin cunostinte specifice si maiestrie, un designer de interior va transforma banalul in exceptional.

Te asteptam pentru a iti prezenta solutiile noastre de iluminat interior! Ne poti contacta cu un click aici.

By |2017-09-28T09:22:12+00:00februarie 6th, 2013|Designer Bar Restaurant, Designer Birouri, Designer Stand Expo|
Suna acum
Obtine directii