Draperiile si perdelele sunt un element important din designul unei camere si o industrie intreaga s-a dezvoltat pentru a oferi confort si protectie, stil si eleganta.

Draperiile si perdelele sunt printre cele mai vizibile elemente de amenajare interioara fapt ce face din alegerea lor poate una din cele mai grele misiuni pentru un designer de interior. Alegerea neinspirata poate sa strice in totalitate proiectul de amenajare prin nepotrivire cromatica cu restul elementelor de mobilier, cu parchetul sau culoarea peretilor sau printr-o nepotrivire a materialului cu tapiteria canapelelor sau a scaunelor, cu covoarele si a altor elemente de decor.

In alegerea unor draperii sau perdele potrivite, designerul trebuie sa tina cont, intr-o buna masura, si de exterior, de ceea ce se afla dincolo de fereastra sau usa exterioara: un balcon? o terasa imensa? un munte incarcat de zapada sau o cladire de beton? Multe alte elemente trebuie luate in considerare cum ar fi pozitionare fata de soare sau destinatia camerei. Daca incaperea este orientata catre soare cea mai mare parte din zi, trebuie alese materiale care sa fie mai rezistente in timp si sa nu se decoloreze dupa primul sezon iar daca este vorba de un birou, trebuie alese materiale si sisteme care permit spalarea intr-un mod simplu.

Oferta este extrem de larga in ziua de astazi. Dincolo de materiale din cele mai sofisticate, au intrat in scena numeroase accesorii si sisteme sofisticate de stragere sau desfacere a perdelelor. Se poate apela chiar la sisteme automate care sa se inchida sau deschida perdelele in functie de momentul zilei sau de vremea de afara.

Un designer consacrat, care, a lucrat mult cu materiale textile, stie cum si unde sa caute cele mai potrivite produse, sa aleaga corespunzator punctele de interes, sa gaseasca varianta optima intre costuri si estetica iar cel mai important lucru in designul de interior il reprezinta rezistenta la schimbare in timp, adica sa alegi pentru un proiect lucruri care nu se demodeaza de la un an la altul, pentru ca atunci clientul trebuie sa schimbe periodic designul casei.

By |2017-09-28T09:22:12+00:00februarie 6th, 2013|Designer Bucatarie, Designer Dormitor, Designer Living|
Suna acum
Obtine directii