Ce inseamna un lounge in afaceri sau – cum sa iti fidelizezi clientii prin stil

Aproape orice aeroport din lume are o zona destinata clientilor business in care acestia isi pot petrece intr-un mod placut minutele ramase pana la imbarcare. Uneori, acestea nu sunt decat simple sali de asteptare, alteori aceste zone apartin unor anumite companii aeriene si sunt amenajate in functie de stilul si personalitatea acestora.

Cat de multa atentie trebuie acordata in decorarea unui lounge? Pentru calatorii ocazionali, zona de asteptare inseamna doar cateva zeci de minute petrecute intr-un aeroport, cu atentia coplesita de planurile de calatorie. Pentru cei care calatoresc foarte des, si vorbim aici in general de oamenii de afaceri, conditiile pe care le gasesc in zona de asteptare reprezinta de multe ori criteriile de alegere a unei companii aeriene sau a alteia.

Un designer de interior poate sa transforme un spatiu aparent anost, cum este o sala de asteptare, intr-o zona de relaxare care sa ofere facilitati deosebite calatorilor: scaune confortabile, o atmosfera relaxata cu muzica ambientala, un joc de lumini care sa se integreze in decorul exterior. Zona de lounge poate fi decorat astfel incat personalitatea companiei aeriene (serioasa, joviala, de incredere, relaxata)sa se regaseasca in orice detaliu: in scaune, bar, tapet sau decoratii. Un lounge trebuie sa fie privit ca un prim contact cu un brand si locul in care se construieste prima impresie. Atentia trebuie sa fie captata rapid si spatiul sa inspire o stare de bine evidenta. Iar designerul de interior are cunostintele si resursele de a face acest lucru.

Denumirea de lounge nu se limiteaza insa doar la zona de asteptare si este aplicabila oricarei afacerii in care clientii asteapta chiar si cateva minute precum intr-o spalatorie de lux, intr-un cabinet stomatologic sau intr-un magazin.

Dar ce se ascunde in spatele acestui cuvant pretentios? Un lounge poate fi un living room special amenajat pentru musafiri cu locuri de odihna, canapele, Wi-Fi si alte facilitati de relaxare. Un lounge mai poate fi un lobby, un bar cu muzica linistitoare si servicii de 5 stelesau o zona special delimitata dintr-un restaurant sau hotel. Oricare ar fi contextul in care se construieste un astfel de spatiu, cuvantul de ordine este relaxare.

Ne place sa petrecem timpul in locuri frumoase, mai ales cand acestea sunt puse la dispozitiein mod gratuit. Si atunci, de ce sa nu te promovezi oferind clientilor exact ceea ce isi doresc?

By |2017-09-28T09:22:12+00:00iulie 30th, 2013|Designer Bar Restaurant|
Suna acum
Obtine directii