Consultanta Angelica Rucareanu

|CONSULTANTA
CONSULTANTA2017-12-12T15:36:08+00:00

Designerii de Interior fac spatiile interioare functionale, sigure si frumoase determinand cerintelespatiului si selectand obiectele decorative cum ar fi culorile, lumina si materialele. Ei citesc schite si trebuie sa fie constienti de codurile de constructie si de regulamentele de inspectie.

 • Atributii:
  • Designerii de interior fac in mod obisnuit urmatoarele:
  • Cauta si liciteaza pentru proiecte noi
  • Determina obiectivele și cerintele clientului proiectului
  • Iau in considerare modul in care spatiul va fi utilizat si modul in care oamenii se vor deplasa prin spațiu
  • Schiteaza planuri preliminare de proiectare, inclusiv planuri electrice
  • Specifica materialele si mobilierul cum ar fi iluminatul, mobilierul, finisajele de pereti, podelele si armaturile sanitare
  • Pregateste planurile finale, utilizand aplicatii informatice
  • Creaza o cronologie pentru estimarea costurilor de proiectare si a proiectului
  • Plaseaza comenzi pentru materiale si supravegheaza instalarea elementelor de design
  • Viziteaza proiectul pentru a se asigura ca clientul este multumit

Designerii de interior lucreaza indeaproape cu arhitecti, ingineri structurali, ingineri mecanici si constructori pentru a determina modul in care spatiile interioare vor functiona, arata si vor fi mobilate. Designerii de interior au citit schitele si trebuie sa fie constienti de codurile de constructie si de reglementarile de inspectie. Desi unele schite sau desene pot fi libere, majoritatea designerilor de interior folosesc software de proiectare asistata de calculator (CAD) pentru majoritatea desenelor lor. Multi designeri se specializeaza intr-un anumit tip de cladire (o casa, un spital sau un hotel), o camera specifica (baie sau bucatarie) sau un stil specific. Unii designeri lucreaza pentru magazinele de mobilier de acasa, oferind servicii de design pentrua ajuta clientii sa aleaga materialele si mobilierul. Unii designeri de interior realizeaza desene, planuri si desene pentru constructie si instalatii. Acestea pot include planuri, planuri electrice și planuri pentru autorizatiile de construire. Designerii de interior pot schita proiectul preliminar in documente, care ar putea fi la fel de simple ca schite sau ca documente de constructie incluzive, cu orare si atasamente.

 • Tipuri de designeri de interior:
  • Designerii Sustenabilitate – folosesc strategii pentru imbunatatirea eficientei energetice si a apeisi a calitatii aerului din interior și precizeaza produsele preferabile din punct de vedere ecologic, cum ar fi bambusul si pluta pentru podele. Certificarea in Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) de la Consiliul pentru cladiri verzi din S.U.A. O astfel de certificare indica faptul ca o cladire si spatiul sau interior au fost concepute cu ajutorul unor concepte durabile, sustenabile.
  • Designerii universali au renovat spatiile, facandu-le mai accesibile. Deseori, aceste modele sunt folosite pentru renovarea spatiilor pentru persoanele in varsta si persoanele cu nevoi speciale; O intrare fara pași cu rampa poate fi necesara pentru cineva care se afla intr-un scaun cu rotile, dar este, de asemenea, utila si pentru cineva care impinge un carucior pentru copii.
  • Designerii de bucatarie si baie – specializati in bucatarii si bai si au cunostinte de specialitate ale diverselor dulapuri, armaturi, aparate, instalatii sanitare si solutii electrice pentru aceste incaperi.
  • Designerii de iluminat – se concentreaza asupra efectelor iluminarii pentru locuinte, birouri si spatii publice. Designerii de iluminat pot lucra pe scenele de productie, in galerii si spatii de muzeu si in spatiilede ingrijire a sanatatii, pentru a gasi corpuri de iluminat adecvate si efecte de iluminat pentru fiecare spatiu.
  • Mediu de lucru: Majoritatea designerilor de interior lucrează în birouri curate și confortabile. Tehnologia a schimbat modul in care lucreaza multi designeri. De exemplu, in loc sa foloseasca mesele de desen, designerii de interior folosesc acum software complex pentru a crea imagini 2-D sau 3-D.
 • Calitati importante:
  • Abilitati artistice. Designerii de interior isi folosesc sentimentul de stil, pentru a dezvolta modele care arata minunat si sunt placute din punct de vedere estetic.
  • Creativitate. Designerii de interior trebuie sa fie imaginativi in alegerea mobilierului si tesaturilor și in crearea de spatii care sa satisfaca nevoile clientului si sa se potriveasca stilului deviata al clientului.
  • Orientat spre detalii. Designerii de interior trebuie sa fie precisi in masurarea spatiilor interioaresi desenarea, astfel incat mobilierul si mobilarea sa se potriveasca corect si sa creeze mediul adecvat.
  • Abilitati interpersonale. Designerii de interior trebuie sa poata comunica eficient cu clientii si cu altii. O mare parte din timp este cheltuit pentru a atrage noi clienti si contracte noi si a colabora cu alti designeri, ingineri si contractori generali pentru proiecte in curs de desfasurare.
  • Abilitati de rezolvare a problemelor. Designerii de interior trebuie sa abordeze provocari, cum ar fi intarzierile in constructie si costul ridicat sau indisponibilitatea brusca a materialelor selectate, pastrand in acelasi timp proiectul la timp si in limitele bugetului.
  • Vizualizare. Designerii de interior au nevoie de un puternic simt al proportiei si de constientizarea vizuala, pentru a intelege modul in care piesele unui design se vor potrivi impreuna pentru a crea mediul interior dorit.

„Mi-a placut foarte mult cum am lucrat si comunicat cu designerul Angelica Rucareanu. Recunoastem ca suntem niste clienti foarte pretentiosi, dar pot spune ca am reusit sa facem un schimb de idei eficient, iar in final am obtinut o locatie extrem de originala, cu aspect clasic si distins, asa cum ne-am dorit.”

Oana Popoescu, Bucuresti

„Spre deosebire de alte locuri, unde erau doar interesati sa vanda produse si nu am reusit sa stabilim o relatie si sa transmitem exact ceea ce ne doream si aveam nevoie, cu Angelica Rucareanu ne-am pliat perfect. Se vede ca are experienta in amenajari interioare si stapaneste si alte domenii, ne-a dat sfaturi cinstite si ne-a propus materiale doar de cea mai buna calitate.”

Doru Scarlat, Timisoara

Suna acum
Obtine directii